Trochę o naszym sushi
Cześć!
Przed Tobą bezkompromisowe sushi – takie, którym naprawdę chcemy się dzielić.
Ale co to właściwie znaczy?
Dbamy o każdy detal.
Stosujemy je rozważnie, aby nie zdominowały tego, co najważniejsze.
- ryż – krótko ziarnisty z dodatkiem blendu japońskich octów oraz tylko niewielką ilością soli i cukru
- ryby/owoce morza/warzywa – ostra selekcja sprawia, że do sushi trafiają tylko najlepsze w limitowanej ilości
- dodatki – przemyślane!
W swoim zestawie zawsze znajdziesz imbir i wasabi oraz 2 z 4 sosów:
nikiri – specjalna redukcja sosu sojowego, mirinu i sake
galaretka ponzu – na bazie shoyu, pachnąca morzem, cytrusami i dymem
kabayaki – gęsty, słodki sos na bazie shoyu
sos wege umami – redukcja z pomidorów, zbalansowana shoyu i octem ryżowym
Jak stosować? Jak lubicie!
Zintensyfikowaliśmy jednak smaki, aby wystarczył ich minimalny dodatek.
Smacznego / Itadakimasu!
Dawid i Linh