Trochę o naszym sushi

Cześć! 
Przed Tobą bezkompromisowe sushi – takie, którym naprawdę chcemy się dzielić. 
Ale co to właściwie znaczy? 
Dbamy o każdy detal. 
Stosujemy je rozważnie, aby nie zdominowały tego, co najważniejsze. 

  • ryż – krótko ziarnisty z dodatkiem blendu japońskich octów oraz tylko niewielką ilością soli i cukru 
  • ryby/owoce morza/warzywa – ostra selekcja sprawia, że do sushi trafiają tylko najlepsze w limitowanej ilości
  • dodatki – przemyślane! 

W swoim zestawie zawsze znajdziesz imbir i wasabi oraz 2 z 4 sosów: 
nikiri – specjalna redukcja sosu sojowego, mirinu i sake
galaretka ponzu – na bazie shoyu, pachnąca morzem, cytrusami i dymem
kabayaki – gęsty, słodki sos na bazie shoyu
sos wege umami – redukcja z pomidorów, zbalansowana shoyu i octem ryżowym

Jak stosować? Jak lubicie! 
Zintensyfikowaliśmy jednak smaki, aby wystarczył ich minimalny dodatek. 

 Smacznego / Itadakimasu! 
Dawid i Linh

Wspomnieli o nas

Artykuł Japonki w magazynie Vogue Polska

Artykuł Japonki na blogu Kulturalnie Niepowazni

Artykuł Japonki na blogu Tasteaway

Artykuł Japonki na stronie Browary Warszawskie

Wpis Japonki w magazynie Kukbuk

Wpis Japonki w Usta Magazyn

Wpis Japonki w magazynie Glamour